Híreink

Cégkapu/Perkapu

Cégkapu/Perkapu

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény, azaz az E-ügyintézési tv. (Eüsz.) 14. §-a szerint az ügyvédek is kötelesek bejelenteni az ún. “Rendelkezési Nyilvántartásba” az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló “hivatalos elérhetőségüket”.

Erre szolgál a Cégkapu, az elektronikus postafiók. A cégkapumegbízott a rendszer segítségével megadhatja, hogy a cégből kik azok, akik dokumentumokat küldhetnek és fogadhatnak. Erre a személyes tárhely esetén nincs lehetőség.

A hivatalos elérhetőségről történő dokumentumküldés és az azon történő fogadás 2018. január 1-től nemcsak kötelező, hanem csak akkortól megnyíló lehetőség is az e-ügyintézést biztosító szervezetek felé, a valódi iratok küldésére és fogadására. Addig természetesen az Ügyfélkapu továbbra is használható.

A Cégkapu szolgáltatója a http://ekozig.mo.hu/cegkapu weboldalon közzétette a Cégkapuhoz kapcsolódó oktatóvideót és tájékoztató anyagokat. Az oldal frissítése folyamatos, így a jövőben is erről az oldalról lesz elérhető minden tájékoztatás a Cégkapuhoz kapcsolódóan.

  1. január 1-től kizárólag az új postafiók-szolgáltatás lesz elérhető a https://tarhely.gov.hu weboldalon (is), mely egységes felületet, tárhelyet biztosít az állampolgárok, a Hivatali kapuval és a Cégkapuval rendelkezők számára.(forrás: BÜK Hírlevél – 472. szám)